3

מחיר קילו קוטג 24 שקלים, מחיר קילו עוף שלם טרי 20 שקלים

תנובה מוכרת את הקוטג באריזת 250 גרם בלבד ללא שקילה, כדי שהצרכן לא יבין את גודל העיוות במחיר המוצר לקילו אחד , זאת לעומת מוצרי מזון אחרים מיוצרים מהחי הנמכרים במשקל לפי קילו כמו למשל עוף טרי שלם.

כך הצרכן הישראלי מקבל את גבינת הקוטג במחיר של 6 שקלים לקופסה, או  24 שקלים לקילו (4 קופסאות)  בשעה שעוף טרי שלם נמכר ב 20 שקל לקילו ופחות, ועלויות ייצורו גדולות יותר, כי בשוק העוף הטרי יש עדיין תחרות, שגם אותה פועלים השחקנים הגדולים ובינהם תנובה, לחסל כעת  על ידי יצירת מחסור מלאכותי בעוף -חכו ותראו.

בהנחה מופרכת לחלוטין שלצורך ייצור קילו קוטג משתמשים ב 4 ליטר חלב ששווים 8.8  שקלים ( מחיר המטרה 2.2 שח)  הרי שמחיר  קילו קוטג לצרכן עומד על 24 שקלים לקילו, פי 3 מעלות הגלם, מה שממחיש את פערי הרווח האדירים במוצר הזה.

צה"ל, המשטרה, השב"ס ובתי החולים קונים בדיוק את אותו קוטג בקופסא של 250 גרם בפחות מ4 שקלים לקופסא, או במחיר של 16 שקל לקילו  בשקיות של קילו לעומת 24 שקלים לקילו שאתם משלמים, 35  אחוז זול יותר מהצרכן הישראלי, וזה צריך להיות מחירו האמיתי הריאלי, והמערכת כולה שותקת כי הצרכן הישראלי כרגיל מסבסד את החזקים ובמשרד להורדת יוקר המחייה עוד לא גילו את העובדות האלו..

הנזק ברק במחיר הקוטג למשפחה ישראלית שצורכת בשנה לפחות 500 קופסאות קוטג , הוא  1000 שקל, ולחוק שאוסר מסחר ותחרות במכירת  חלב  גולמי קוראים " חוק החלב " שאין כמוהו בשום מקום בעולם -לכל הקוראים להורדת יוקר המחייה.

כמה עולה לייצר קילו עוף וקילו קוטג ?

העוף הטרי  והקוטג הם 2 המוצרים הנצרכים ביותר על ידי הצרכן הישראלי בחוסר ברירה, משום שהצרכן הישראלי אינו צורך הרבה בשר בקר פרה (יקר באופן מלאכותי),  ואין יבוא גבינות איכותיות במחיר זול מחו"ל, ושניהם מוצרי מזון בסיסים שתועלתם בכך שהם מכילים כמויות גדולות של חלבונים הבונה את הגוף ויחסית נחשבים מוצרים בריאים ודלי שומן טראנס, אולם ברור לחלוטין שמחיריהם בישראל מופקעים חלוטין מול עלות ייצורם הזול.

עוף טרי בישראל מגודל במשך 40 יום בפיטום מהיר, ולאחר מכן נשחט ומחירו כעוף שלם טרי  נע בסביבות 20 שקלים לקילו לצרכן לאחר שעבר מחזור חיים שלם מסובך טכנולוגית מאפרוח במדגרה, לעוף לשחיטה ושיווק, בשעה שעלויות ייצורו לפי דברי מגדלים מגיעות בקושי ל 10 שקלים לקילו, ואילו גבינת הקוטג היא בסך הכל חלב פרה שנאסף באופן שגרתי מהרפתות במיכליות קירור, פוסטר וחומם מספר פעמים בטמפרטורות שונות שיוצרות  את הגושים המפורסמים, ומוכנס לקופסאות ונמכר לצרכן מול ביקוש קשיח.

לא מעט אנשים כבר מייצרים קוטג בביתם מחלב טרי שנקנה בשוק שחור ברפתות ב 2 שקלים לליטר, והייצור זול מאד, ומבטא לפחות 100 אחוז רווח על הקוטג התעשייתי במחלבות , ובחו"ל מחירו נמוך ב50  אחוז מישראל.

הורדת מחיר הקוטג תוריד את מחיר הבשר בקר , ואת מחירי העוף, ותעלה את מחירי הביצים

מכייון שחלק ניכר של "  הבשר בקר האדום  " שהציבור צורך בישראל הוא פרות זקנות שסיימו להניב חלב (לא ידעתם) והן נשחטות לבשר אדום להמבורגר ובישול קדירה, הרי שאם מחיר מוצרי החלב יוזל  ב 20 אחוז ומחיר הגבינות הרכות (קטטג ולבנה ) יירד בשקל מ 6 שקלים ל 4.8 שקלים לקופסא, הרי שצריכת הגבינות תעלה מייד  ב20 אחוז, והרפתנים יאלצו להחזיק עוד 20 אחוז פרות לתנובת חלב, ופרות אלו כשיגיעו לשחיטה יגדילו את היצע  הבשר האדום בשווקים, וההיצע  הבשר האדום יוריד את מחירי  הבשר האדום שרובו מיוצר בישראל בגולן, וחלקו מפרות זקנות שסיימו לייצר חלב, וחלקו מגיע יבוא מהיר של מחסור זמני,  שנשלט ברובו על ידי תנובה ומונע ירידת מחיר עקב מחסור.

כמובן שהוזלת בשר הבקר תגביר את צריכתו, אבל תגרום למעבר מצריכת בשר עוף לבשר בקר, וייצרני בשר העופות יפגעו, ויתכן שגם  יצרני הביצים יפגעו כתוצאה מירידה בצורך למטילות לבשר, ולכן כל מדינת ישראל מורכבת ממועצות יצור שונות השולטות על כל מוצר חקלאי טרי שדואגות אחת לשנייה, ו" אם ירד מחיר הקוטג יצרני הביצים יחטפו בביצים ".

שוק המזון הטרי  בישראל נשלט על ידי "מועצות ייצור " בדיוק כמו בברית המועצות לפני 70 שנה -ותחרות היא מילה גסה.

נהנית ספר לחברך ועשה לנו לייק

 

Avi-Zelinger

גר בתל אביב 57, מתעניין בנושאי כלכלה, מדינה, הסטוריה, בורסה שוק ההון ועוד. חושב קצת אחרת, משתדל להנות מהחיים כמה שאפשר. טכנולוג, מייקר, מפתח פטנטים, מכונת קריאה אנושית, מומחה לטכנולוגיית מידע, כריית ואיתור מידע, ארכיונים, מומחה למשימות מיוחדות ופרוייקטים מיוחדים. מומחה להסטוריה של יהודי תימן ואחרים. מומחה לסלטים יהודיים/ בלקנים למינהם, מפתח מוצרי מזון ושיטות שימור. מפתח הטרפז ואימון קומנדו לחיזוק הגוף, הסיבולת, הנשימה, והשרירים . אוהב גבינות, יין, נקניקים, בשר, חמוצים אלכוהול, קפה, ואת כל החטאים ומסיבות, וכל מה ששובר שגרה ומעניין.

3 Comments

  1. ברוך שובך!!!!!
    כרגיל כיף לקרוא ומלא פניני חוכמה. ואני בטוח שגם התחזית הזו תגשים את עצמה (עליית מחיר העוף)

  2. חלב לא ממש בריא כמו שציינת. כבר ידוע שהוא עשיר בטונות של הורמונים ואיניביוטיקה , כנ"ל העוף.
    אז כל המניפולציה הכלכלית הזו נעשית כדי למכור לנו מוצרים רעילים במחיר מופקע !
    לתשומת לבך ולמען הדיוק.

להגיב על אני לבטל

האימייל לא יוצג באתר.