התוכנית להוזלת מוצרי החלב והגבינה הצהובה ב35 אחוז -מפרקים את תנובה "המונופול להרתחת חלב" ואריזתו


Avi-Zelinger
26 יוני ,2012

תנובה היא " מונופול להרתחת חלב ואריזתו " בלבד, והכימאי לואי  פסטר עשה את זה קודם כבר בשנת 1849 כשהבין שהרתחת חלב ל72 מעלות ל30 דקות מקטינה דרמטית את כמות החיידקים בו, ומגדילה את עמידותו למספר ימים לצורך צריכה לאחר שיווקו לצרכן ללא צורך בשום תהליך תעשייתי  נוסף. הוא קרא לתהליך " פיסטור", מה גם שאז לא היו מקררים בייתים לאחסנה היום הפסטור לוקח 16 שניות בלבד בחימום החלב ל73 מעלות,  וקירור מיידי ל 2 מעלות, ועל זה לוקחת חברת תנובה 2.2 שקלים נוספים מהצרכן דמי פסטור.

 

תמורת "תהליך הפיסטור" או ההרתחה של החלב,  הציבור משלם לתנובה  2.2 שקל דמי תיווך לליטר, או "דמי הרתחה", מתוך מחיר החלב של 6.2 שקלים כיום, זה כל הסיפור של ייצור חלב, ופרוק תנובה, או פתיחת שוק החלב הגולמי לתחרות חופשית, יוריד את מחירי החלב לרמתם בעולם, 4 שקלים לליטר, והרפתנים ירוויחו יותר כשייצרו חלב בעצמם, על ידי הרתחתו מייד בעת החליבה וקירורו, צה"ל  למשל קונה את הקוטג והחלב  ב3.8 שקלים, אבל"  יואב בן חלב" ילד התעמולה של תנובה, לא שמע על זה שהוא קונה את החלב היקר בעולם ב 6.2 ש" ח, כי ספרו לו שהפרה הישראלית היא הטובה בעולם -כספין תקשורתי.

כיום תנובה היא בכלל חברה בבעלות קרן השקעות בריטית, שקנתה את נכסי הנדלן של החקלאים והחברה בגרושים, וככל הנראה עומדת מאחורי "חוק החלב "שיגן עליה מתחרות ממחלבות קטנות, ויצרני  גבינות בוטיק ויבוא גבינות ומוצרי חלב מחו"ל.

ייצור חלב וגבינה -זה ענין של  מינון בהרתחה בלבד

תהליכי ייצור של החלב לסוגיו, וכל מוצרי  הגבינות הרבים, פשוטים ביותר תעשייתית , ובסך הכל זה  עניין של מינון בהרתחות החלב בטמפרטורות שונות, אבל בפני הציבור הישראלי מוצגת  תדמית של שוק חלב מתוחכם והיי-טקי, כדי לגבות פרמיה כספית אדירה על הבלוף התקשורתי תדמיתי שמושקעים בו מיליוני שקלים בפרסום ושיווק, וכך הצרכן הישראלי משלם על מוצר חלב פשוט מכל סוג, פי 2 במחיר מאירופה וארצות הברית, ומקבל מוצרי חלב ירודים וראשוניים, שרובם גבינות בחושות רכות, כי כך הורגל על ידי הקומוניסטים, כשבילדותינו מכרו לנו את הבלוף  על " האוטו של תנובה"  שעלה לנו בסיכומו של דבר, כמו 2 מכוניות פרטיות בגלל הפרשי המחירים של מוצרי החלב השונים , ביננו לבין אותם מוצרים בחו"ל בדיוק .

 

"חוק החלב" -למניעת תחרות על ידי מחלבות בוטיק ,  וייצור  מחסור  מכוון בחלב גלמי במדינה.

בשום  מקום בעולם אין חברה לייצור חלב בשיטה של תנובה, שחקיקה  ממשלתית מיוחדת " חוק החלב" שנועדה לבצר את קיומו של "המונופול  להרתחת חלב"  שאינו רוצה תחרות, בצורה שמבזה היום כל מדינה קומוניסטית בגוש המזרחי, כשהשיטה  פשוטה מאד, והיא הגבלת ייצרני החלב הרפתנים, מלמכור ליטר חלב אחד בשוק החופשי לכל דורש ,וחיוב החקלאים בחוזים אישיים מול מכסות מתוכננות, למכור את כל החלב שברשותן למחלבות הגדולות, כשהרעיון הוא קומוניסטי פשוט של יצירת "שוק סיטונאי לחלב", שבו אין שום תחרות על מחירי החלב שנקבעים מלמעלה, והרפתן נעול בחוזה במחיר נקוב לכל החיים.

מטרת החוק היא למנוע את התפתחותם של יצרנים אלטרנטיבים מתחרים ,לייצור חלב ומוצרי חלב או גבינות, והשוק מנוהל תמיד בתנאי מחסור בחלב, ואם כבר קיימים עודפי אבקת חלב, הרי הם  נמכרים ברובם המוחלט לייצוא, כדי לייצר מחסור קבוע  בחלב גולמי, שישמור על מחירי חלב גבוהים ומחסור בשווקים, כמו באחרונת המדינות הקומוניסטיות, ורק הברחות אבקת חלב במנהרות מעזה, או מהשטחים מאפשרות ליצרני החלב הקטנים, לייצר מוצרים אלטרנטיבים לטובת הציבור בישראל – לא ידעתם .

 

מכירת חלב על ידי הרפתנים בשוק החופשיפירוק השוק הסיטונאי  לחלב ,ויצירת תחרות מחיר  ומגוון

הרפתן  הכבול לתנובה מקבל תמורה של 2.14 ש"ח על ייצור ליטר חלב, ובניגוד לטענות הרפתנים שאינם מרויחים, המחיר משקף רווחיות גבוהה מאד, שנוחה לרפתן, אולם לב הבעייה הוא בחוסר אפשרותם של הרפתנים למכור את החלב שייצרו לכל דיכפין  בשוק החופשי, כפי שמתבצע בעולם, מה שהיה מייצר באופן מיידי  3 תהליכים כלכלים חשובים מאד, שהיו תורמים לתחרות ולהורדת מחירים מיידית בענף החלב של 2 שקלים לליטר חלב , מ6.2 ש"ח המחיר ברשתות, ל 4 שקלים בערך המחיר הקמעונאי  הנגבה על ידי תנובה ,ולהעשרת המגוון על ידי שוק גבינות איכות זול מאד שהיה נוצר כאן באופן מיידי, והורדה דרמטית מקבילה, של של מחירי הבשר הבקר האדום, שהם פועל יוצא, מכמות הפרות לחלב שנשחטות כל שנה.

 

הראשון – מעבר לייצור עצמי של חלב(סך הכל הרתחה וביקבוק) , ושיווקו על ידי הרפתנים בחוזים ישירים מול חנויות פרטיות, מוסדות ומחלבות בוטיק ,היה מאפשר לרפתנים לגבות עוד חצי שקל -שקל על חלב גלמי, ולמכור את החלב למוסדות ולחנויות פרטיות ורשתות, שגם הן היו מרויחות עוד שקל, ומוכרות את החלב  ב 4-4.5 שקלים, ומוציאות את תנובה " החברה להרתחת חלב  ואריזתו " מהתמונה לחלוטין, זאת הסיבה ל"חוק החלב" שנועד למנוע סחר בחלב ועודפיו, ולייצר מחסור קבוע בחלב, על ידי שליטה אבסולוטית בכל כמות החלב המיוצרת, לשם שמירת מחירים גבוהים בענף החלב, והיינו מקבלים כאן שוק חלב מהיצרן -לצרכן כמקובל העולם, ללא  תיוון תנובה "החברה להרתחת ואריזת מוצרי חלב".

 

השני –  ברגע שמחלבות בוטיק קטנות, ויצרני גבינה קטנים ואחרים, היו יכולים לרכוש כל כמות של חלב ישירות  מהרפתנים ללא הגבלה, הרי  ששוק הגבינות הקשות היה ממריא אל-על, ומחירי כל הגבינות הקשות, החל מגבינה צהובה, ועד לאחרונת הגבינות הקשות והאקזוטיות, היה יורד במחירו  דרמטית, ומחירי הגבינות הקשות היו מוזלים , ב30 אחוז לפחות, כי "תיווך תנובה " בעלות של 2 שקלים לליטר חלב, במסגרת " חוק החלב " לא היה חלק מהתמחור של המוצרים השונים, והעובדה היא שצה"ל וכל שירותי הבטחון מקבלים את כל מוצרי הגבינות והחלב, ב30 אחוז הנחה, וצה"ל משלם על קוטג  וחלב 3.80 ש"ח, והוא עוד יוצא פראייר  במחיר שהוא משלם, על הרתחת חלב .

 

השלישי– הגידול המהיר בכמות החלב הנצרך,  בגלל הורדת מחיר החלב ב30 אחוז, ומעבר לשיווק פתוח וחופשי, תחייב גידול פרות חלב רבות יותר, מה שיביא להיצע גדול יותר בבשר בקר טרי, ויוריד במקביל את מחירי הבשר האדום בקר, שמושפעים  ישירות ממספר הפרות המיועדות לשחיטה, לאחר שסיימו לתת חלב, והן משווקות לציבור כבשר בקר אדום  .

 

 ועדת קדמי- טיוח הציבור באמצעות דיונים פיקטיבים מפוברקים , והסתרת האמת מהציבור .

כשרואים את החלטות " וועדת קדמי  למוצרי החלב" ,מבינים עד כמה מדינת ישראל היא מדינה מושחתת, ועד כמה השחיתות כאן היא ממסדית , ומתחילה מהכנסת, מחברי הכנסת, וממשרד האוצר, כי לכולם ברור מה צריך לעשות, ושניתן להוריד את מחירי החלב  בקלות, על ידי ביטול "חוק החלב הדרקוני", אבל כולם עומדים משותקים  מול המונופולים , ומעניין למה?  מה גורם להם לשקר לציבור, ולא להגיע למסקנות הנכונות , ואפילו לא קם חבר כנסת אחד באומץ ומספר לציבור  את האמת הנוראה על רמת השחיתות בענף החלב, ורמת הקומבינות, והכל מתורץ בסיפורים, כי כנראה לכולם יש חמאה של תנובה מסוג מסויים על הראש, ואינם יכולים לצאת לשמש.

סיכום

חקיקה פשוטה של "מתן אפשרות למסחר בחלב גלמי על ידי הרפתנים ומכירתו לכל " תוזיל  תוך לילה את מחירי החלב והבשר במדינה  ב35 אחוז, ותספק לציבור מזון איכותי זול ובריא וברמה כמו באירופה זה הכלועוד  מספרים לציבור שהוא חי במדינה קפיטליסטית.

נהניתם הציעו לנו חברות או עשו לייק  share ושתפו אחרים

אין תגובות

  1. רון הגיב:

    למה אתה לא מזכיר את מי, שחוץ מהבנקים כנראה, יהיו או הינם האויבים הגדולים ביותר של רעיון ניתוק תנובה מכוחה המונופוליסטי?
    למה נראה שאתה חושש להזכיר את וועד העובדים?

  2. חם או יפת הגיב:

    אני לא מבין איך בכלל ניתן לחוקק חוק כזה שמונע מאזרח או חברה ישראלית לפתוח רפת חדשה ולמכור למי שהוא רוצה. לדעתי הלא מקצועית החוק סותר את חוק יסוד חופש העיסוק וצריך להגיש בג"ץ נגד חוק זה. כמ מה שצריך שמישהו שירצה להקים רפת חדשה יגיש בקשה ויסורב ואז הולכים לבג"ץ על יסוד חוק חופש העיסוק שחוק זה לחלוטין סותר אותו. למעשה החוק מונע ממני להיות רפתן ומונע מימני להיוות חלבן (החוק מונע מהרפתנים למכור לי חלב) עומד בסתירה גמורה לחופש העיסוק המוקנה לי בחוק יסוד.
    גנבים נמאסתם

  3. טוביה הגיב:

    לידיעה החובה לפסטר חלב ועוד מוצרים היא בריאותית וע"פ הוראות משרד הבריאות לשמירה על בריאות הציבור. מקור הפסטור השמדת חידקי שחפת. בגלל השמירה על בריאות הציבור יש מניעה של מכירת חלב לצרכן ישירות ולא מכל הסיבות האחרות.

  4. ברכה הגיב:

    הסתכלות במקומות אחרים בעולם מראה שפרוק ההסדרים בענף החלב אפשרה למחלבות לנצל את היצרנים (הרבה יצרנים מול לקוחות בודדים), המחיר לצרכן הסופי נשאר אותו דבר, המחיר לרפתן ירד ומי שבאמצע כרגיל הרוויח. לא צריך למהר לפרק כל דבר, זה לא תמיד הפיך

  5. סי הגיב:

    אני מציע לכל מי שחושב שהוא מבין את העבודה הקשה של הרפתן שחושבים שמרוויח רבות לבוא והצטרף לרפתנים שעוד נשארו ולעבוד איתם שבוע ולא 365 יום בשנה כמו שהרפתן עובד ואז לבוא ולהציע הצעות, מסקנות וחישובים כלכליים.

  6. את התרגיל של ההוזלה ופרוק תאגיד היצרנים ביצעו בענף הלול פעמיים וכעת מבצעים את המהלך השלישי.
    זה החל בשנות ה 80 בפרוק ענף ההודים לבשר ,ביטול מכסות היצור ומעבר לשוק חופשי-התוצאה מאות מגדלים עזבו את הענף הנישלט כיום על ידי כמה חברות פרטיות -בעלי הון וחלק מהחקלאים עדיין עובדיןם אצלם בשכר רעב .
    בחמש השנים האחרונות נעשה אותו הדבר בענף הפטם והתוצאה הניראית לעין כיום מאות יצרנים ניפלטו מהענף בחוסר כל ,לולי ענק מושקעים במליוני דולארים במיטב הטכנוליוגיה מושבתיםהמחיררים נפלו אל מתחת לכדאיות הכלכלית רק המחיר לצרכן לא צנח.
    כעת מנסים על מגדלי הביצים את התרגיל הנל כאשר כמה בעלי הון בחסות משרד החקלאות ושר התמת משתלטים על הענף בונים לולי ענק וניראה את הממשך.

  7. מני הגיב:

    לא הבנתי דבר אחד,איך שולחים לך מייל או יוצרים חברות בפייס איתך?
    שלח לי מייל

  8. עמי הגיב:

    נקווה רק שתעשיית החלב תושמד ולא תתפתח למימדים הרסניים של הסביבה. האבסורד הוא שדווקא החוקים הדרקונים לשימור תנובה מצילים את הטבע. כאחד שאינו מתקרב למוצרי חלב אני תקווה שכל העוסקים בתעשייה הארורה וגורמת מחלות זו יכחדו כלכלית ולא ישיגו עדנה.

  9. אלדד הגיב:

    צריך לבטל גם את החוק של הפיסטור חובה.
    זה מוריד ערכים תזונתיים ויש אנשים שקרובים למשקים ויכולים להשיג חלב בלי
    הרבה עיכוב.

  10. אמנון הגיב:

    מי ייתן ונזכה כולנו לראות משקים לניצול פרות והרג עגלים עוברים הסבה לתוצרת חקלאית בריאה יותר לא נצלנית ומזהמת פחות.

פרסם תגובה