"הונאת הדבש" מה בדיוק אוכלים אזרחי ישראל? ואיך הוא מיוצר? 10 עובדות שלא ידעתם .


Avi-Zelinger
17 ינואר ,2016

"הדבש הטבעי" שאתם קונים מורכב מתערובת של סוכר פרוקטוזה וסוכר גלוקוזה ועבורה הומצא השם  קמעונאי-שיווקי  "צוף פרחים",  לסוגיו השונים שהרי  איש לא יספרו לכם ש"הדבורה מאיה" אוספת בסך הכל סוכר לא בריא מפרח לפרח, ואתם קונים קילו סוכר שעולה 4 שקלים בסופר, ומשלמים עליו פי 10 בצורתו הנוזלית עיסתית-דבש.

לדבש תכונה אחת עילית והיא שהוא מוצר אנטי- בקטריאלי, כלומר מרוב ריכוז הסוכר בדבש כ- 100 אחוז, כל חיידק, וירוס או פטרייה שנוגעים בו מתים מתופעה הנקראת  "אוסמוזה" או "מפל תמיסות" שבה הוירוס מתייבש והנוזל שבו נספג על ידי הדבש הסמיך וכך הדבש יכול להשמר אלפי שנים במצב טבעי .

חלות הדבש או יערות הדבש בגוף האריה (שמשון הגיבור) שאתם רואים בטבע היו ביעודן מקור תזונה לדבורים בחורף כשלא היתה פריחה.

כדי למלא צינצנת דבש של 1 קילו דבש, 100,000 דבורים (כוורת שלמה ) צריכות לטוס הלוך ושוב ולסחוב 0.1 גרם צוף, מ 5000 פרחים כל פעם, מתי ראיתם כזאת תעבורה של דבורים לידכם, הרי אי אפשר היה לחיות בגלל הזמזום . לא פלא שהן חיות בממוצע 30-90 יום ורוב הזמן טסות עד שמתות .

המבנה הכימי של הדבש

http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Honey.htm

"הקרב על הדבש בכנסת " – נובע מהרצון לזייף כמויות דבש טבעי על ידי ערבובו עם "נוזל דבש" מיבוא – ולהוזיל את מחיר הדבש .

על יבוא הדבש מוטל מס יבוא קטלני של 170 אחוז, ולכן נפתח ארביטראז (פער מחירים) המאפשר זיוף דבש על ידי יבוא לא מרוסן של "נוזל דבש"  מהעולם המכיל סוכרים מלאכותיים וערבובו בדבש טבעי בכמויות קטנות המהלך יוריד את מחיר הדבש במסגרת "הורדת יוקר המחייה ".

כתבה זו נכתבה בעקבות "הרפורמה (הונאה) בענף הדבש " שכל תכליתה מתן כביכול לעוד מגדלים ויצרנים רשיון ל "גדל דבורים " כביכול לצורך להאבקת גידולים חקלאים"  על ידי הצבת הכוורות ללא כל בקרה, ובמקביל לייבא כמויות של "נוזל דבש"  שיאפשר זיוף מאסיבי של הדבש המיוצר וערבובו .

תקלה קטנה כמו המגפה המוסתרת מהציבור בשוק העגבנית שחטפו וירוסים, ומחירן הוכפל, תביא להכפלת מחירי כל המזון בישראל אם הדבורים יחלו עקב חוסר בקרה ולא יהיו דבורים..להאבקה

זיוף הדבש פשוט מאד על ידי ערבוב 2 פרוקטוזה וגלוקוזה. אבל מזהים את הזיוף כשלא מוצאים אנטיביוטיקה בדבש.

לא ניתן להבחין בעין בין דבש דבורים שיוצר דבורים מפרחי בר או עצים או ירקות, לדבש שיוצר מערבוב 2 הסוכרים פרוקטוזה וגלוקוזה, אלא רק בבדיקת מעבדה שמזהה את שאריות האנטיביוטיקה שניתנו לדבורים כדי שלא ימותו מהר מדי, או מזהה ואת הריסוסים הזרחנים שנתנו לצמחים ולירקות מהם נלקח הצוף (במשרד הבריאות מסתירים את הנתונים).

אנטיביוטיקה וזרחן לא בתקן הדבש

מרכיבים אלו האנטיביוטיקה והזרחן לא נכללים בתקן הדבש בישראל שמופיעה על הצנצנת, ואפילו הרכב הסוכרים השונים בדבש לא מופיע כדי לא להסגיר את מקור הדבש , אלא מופיעה המילה הסתמית אנרגיה- 320 קלוריות ל 100 גרם, כמעט בדיוק אותו מספר קלוריות המופיע בדיוק על אריזת הסוכר בקילו שאתם קונים שמכילה 395 קלוריות, משום שאינה מכילה מים שיהפכו אותה לעיסה נוזלית כמו "נוזל הדבש".

זיוף דבש 0 הוא תוצאה של ערבוב דבש טבעי בנוזלים סוכרים שמגיעים מחו"ל ממפעלים לזיוף דבש, ולא ניתן לזהות כי רוב הדבש הוא ערבוב סוכרים .

 60 אחוז מהדבש בישראל מיובא מחו"ל,  לא ברור בכלל איך יוצר ..

קיימות 3 שיטות לייצור דבש: איסוף דבש בר, יצור תעשייתי בקנה מידה הקטן, וייצור תעשייתי רחב מימדים. היצור התעשיתי כולל משטר האכלה מלאכותי של הדבורים, הזרעה מלאכותית של הדבורים, טיפול באנטיביוטיקה בדבורים, "דבורת חופש"  היא כמו "ביצי החופש" אותו בלוף בדיוק .

חיי הכוורת העליזים – לא מומלץ לבעלי לב חלש וטבעוניים

 אזהרה :  הכתבה כוללת תיאורים קשים .

גזירת כנפי המלכה כדי למנוע את נטישת הכוורת

בכוורות פראיות מלכת הדבורים יכולה להוביל חלק מהמושבה לכוורת חדשה ואז מלכה חדשה תופסת את מקומה בכוורת הישנה, כך מינים שונים מתרבים ונוצרת שונות גנטית, ואילו בכוורות התעשייתיות עזיבת הכוורת על ידי המלכה, יכולה לגרם נזק כלכלי רב משום שאז תפוקת הכוורת תפגע, אי לכך נהוגה בידי מגדלי דבורים השיטה לפיה מקצצים את כנפי המלכה ומגבילים את עזיבתה, וכך שומרים על יצור גבוה בכוורת  ומונעים זעזועים הירארכיים בכוורת ובעיות פסיכולוגיות שמקטינות את תפוקת הדבש, וכך הנחיל נשאר בכוורת עם המלכה הנכה (פינקס הקטן). אך נמנעת שונות גנטית (כל מתות הדבורים)

רק המלכה מטילה 2000 ביצים ביום שמחליפות את הדבורות המתות תוך 35-90  יום בממוצע  בשעה שאורך חי המלכה כ 5-6 שנים -אבל זה לא אומרת שגם אותה לא הורגים (הדבורה מאייה)

הוצאת המלכה להורג כל שנתיים, כשכמות הפרומונים – סמי מרץ ממכרים שהיא מפרישה יורדת.

טקטיקה נוספת היא הריגת המלכה והחלפתה היזומה, ולמעשה ה"כוורן התעשייתי" בוחר את המלכה היעילה, ולא השיקול הדעת של ה"פועלות " בתעשיית הדבש, המלכה מוצאת להורג כל שנתיים בערך, לאחר שהיא מייצרת פחות מדי פרומונים – סמי מרץ .

הפרומונים האלו הם הפרשות ריחניות המסממות את את "הדבורות הפועלות" שנמשכות אל הריח הפרומון כמו נרקומניות, וזה מה שמחזיק אותן נאמנות לכוורת וגורם להן לטוס עשרות קילומטרים ביום ולהביא את הדבש ולחזור לכוורת הנכונה עד לרגע שהן מתות כמו זוהר ארגוב  מסמים. אך מ"סמי מרץ ממכרים ".

למלכה יש תפקיד מקביל לסוחר סמים בעל מפעל שמעסיק מאות אנשים בייצור, והדבורה הפועלת מופעלת על ידי ריח הפרומון.  שיטה נוספת להחלפת מלכות וגידול דור חדש של מלכות הוא "הזרעה אווירית" מדאונים שגורם למותה של המלכה הותיקה והבאת מלכה יעילה מפיקת פרומון לכוורת .

הרווחים הגדולים  הם מהשכרת כוורות הפרייה לחקלאות ולא מייצור דבש.

למי שחושב שיצור הדבש הוא העסק העיקרי של הדבוראים טועה, העסק הגדול הוא הפריית צמחים פרחים וירקות ועצי פרי, משום הוא משפיע על ייצור המזון וכמותו ואיכותו. הדבורות מואכלות ב"דיאטת סוכר תירס" או סוכר פרוקטוזה שמונעת מהם מנוחה עקב מחסור אנרגייה (אסור לדבורים לאכול דבש) והן נאלצות לטוס ללא הפסקה מפרח לפרח, כדי לחפש מזון צוף ובדרך מפרות ומאביקות את כל הצמחים והפרחים באיזור הכוורות  .

בעולם קיים מסחר ער של "השכרת להקות דבורים להפרייה" של גידולים עונתיים שקדים, תפוחים, אפרסקים  והלהקות מועברות עם הכוורות מאות קילומטרים מאיזור מוצאן, ולמעשה הדבורים אינן נחות וישנות כמו בכוורת, אלא מועסקות כל הזמן ללא הפסק עקב המחסור במזון וחיפושן אחרי מזון – ואם קיבלתם עקיצה, זה מדבורה רעבה ועצבנית שלא קבלה אוכל. ..

אחר כך מתים שהדבורים מתות ואיש אינו מבין למה?

טיפול באנטיביוטיקה קטלנית

הדבורים רגישות לקרדית -החיידק וירוס שנמצא בשטחים ומזרונים, ולכן הם מואכלות בכמויות אנטיביוטיקה גדולות, ומכיון שהקרדית התחסנה כמויות האנטיביטיקה גדלו, כמובן שהאנטיביוטיקה מוצאת את דרכה לתוך הדבש המיוצר וכך מזהים דבש אמיתי.

מדוע הדבורים מתות ?

מכמה סיבות :

א. ניהול שושלת גנטית של מלכות מקצועיות על ידי הכוורן שסוחטת ייצור דבש בכמויות, אך לא מייצרת שונות גנטית מהלך דומה לחתונה   בין "בני דודים  שנועדה להוזיל עלויות דיור ומזון במשפחה .

ב. האכלה במזון תעשייתי וניצול הדבורה עד למותה .

ג. זיהוני אנטיביוטיקה שגורמים להשמדת להקות דבורים  .

ד. הפרעת הקרינה בסלולרית שגורמת להן לא לאתר את הכוורת והן מתות מרעב .

 

אם הרפורמה תעבור בכנסת אזרחי ישראל ישלמו קצת פחות על הדבש ויאכלו יותר סוכר , אך כמות הדבש המזוייף רק תוכפל  וקיים סיכוי להתמוטטת  קהילת הדבורים אם תחטוף מחלות עקב הכנסת דבורים שלא בפיקוח כפי שקרה בענף העגבניות שמחירן הוכפל עקב הכנסת נגיפים .

נהנית ספר לחברך ועשה לייק


 

 

 

 

אין תגובות

  1. שון הגיב:

    וואוו. מזעזע.
    אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש עם המידע שאתה מביא…

  2. שמואל הגיב:

    האם נכון הוא שמאכילים את הדבורים בסוכר על מנת לעודד את הדבורים לתת יותר דבש.

  3. רועי הגיב:

    מרתק, תודה

  4. אלדד הגיב:

    כל הכבוד אבי עוד כתבה מעולה.

אלדד פרסם תגובה